Låt besiktiga din flygel eller ditt piano före köp!

Besiktningsprotokoll

Att välja instrument utan att ha fackkunskapen är svårt. Det är stor risk att man köper ”grisen i säcken” och får ett instrument behäftat med mekaniska fel och i värsta fall, omöjligt att stämma!

Då har du istället ett nytt problem: Att frakta bort ett värdelöst instrument som du kanske betalat en slant för och det går inte att häva köpet eftersom du köpt det i ”befintligt skick”…..

Om du vill undvika problem vid köp är lösningen: BESIKTNING FÖRE KÖP!

Anlita en pianotekniker och du får en genomgång för en billig penning, se det som en liten försäkring, där totala kostnaderna för justering, rep och stämning tydligt kommuniceras till dig.

Då kan du själv i lugn och ro kalkylera om köpet är värt att genomföra eller om du ska gå vidare?

Till på köpet har du lärt dig vad du ska titta efter vid nästa presumtiva objekt.

Säkerheten är även dubbel, eftersom du då också får

en statuskoll innan flytt och då bör ju instrumentet vara i samma skick efter flytt till ditt hem, annars har flyttfirman varit oaktsam.

Kontakta mig för besiktning: 070-604 72 06, eller epost: info@pianofix.se

 

Share:

fler artiklar

Dåligt repeterande tangenter i flygeln?

Hammarskaftets infästning i hammarkapseln kan ibland vara en av orsakerna till detta problem. I kapseln sitter en garnering med kashmirfilt som roterar runt ett centerstift

Långa strängar

 På bilden ses en 19-fots flygel, det vill säga dubbelt så lång som Steinways & Sons konsertflygel D på 2,74 m! Varför har stränglängden betydelse?

Strängbyte

Någon gång händer det att en sträng går av, antingen av sig själv när flygeln eller pianot stått ostämt en längre tid och klimatstabiliteten vid